A forinthiteleseknek is segítséget ígért Orbán

Vágólapra másolva!
A devizahitelesek mellett a bajba jutott forinthiteleseken is segítene a kormány, de csak azokon, akik lakáskölcsönt vettek fel - mondta Orbán Viktor. Az áruhitelesek, köztük a gépjárműhitelesek, nem számíthatnak segítségre.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök a Békés megyei Hírlapnak adott interjúban elmondta, hogy a programmal azoknak kívánnak segíteni, akiket az a veszély fenyeget, hogy fedél nélkül maradnak. "Döntöttünk: Magyarországon nem lesznek kilakoltatások, és ezt meg kell érteniük a bankoknak is. Tervezzük, hogy ebbe a programba a devizahitelesek mellett bevonjuk azokat is, akik forintban vettek fel lakáskölcsönt" - mondta a kormányfő. A programot az áruhitelekre, beleértve a gépjárműhiteleket is, nem tervezik kiterjeszteni.

Az ország keleti és nyugati része között tapasztalható infrastrukturális és bérkülönbségek kapcsán Orbán Viktor elmondta: a fő probléma az, hogy az országos átlaghoz viszonyítva ebben a térségben 58-60 százalék a gazdasági teljesítmény. A bérek pedig csak akkor nőhetnek, ha ez a teljesítmény is növekszik, amihez beruházások és új munkahelyek kellenek.