Nyolcszáz milliárddal csökkenhet az adminisztrációs költség

Vágólapra másolva!
Négy év alatt összesen 800 milliárd forinttal, jövőre 80-100 milliárddal csökkenti a vállalkozások adminisztrációra fordított kiadásait a kormány, amely ma még évi 2800 milliárd forintot tesz ki - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára egy keddi konferencián.
Vágólapra másolva!

Az adminisztráció az adók számával csökkenthető, az eddigi 58 adót a kormány 48-ra mérsékelte, de a cél az, hogy 10-20 adónál több ne legyen Magyarországon - tette hozzá az államtitkár.

Cséfalvay az új Széchenyi-tervről elmondta, hogy azt uniós pénzből valósítják meg. 2013-ig 1800 milliárd forint szabad forrás áll a rendelkezésére, melynek fele fordítható közvetlenül gazdaságfejlesztésre. A 2011 januárjától induló új pályázatok lényege szerinte az lesz, hogy nem a vállalkozókat alakítja a támogatást igénylő pályázatokhoz, hanem éppen fordítva.

Eddig szerinte az volt a kérdésük, hogy mire pályázzanak, holott a valós probléma az, hogy egy jó ötletet miként lehet finanszírozni. Az új Széchenyi-terv vállalkozásfejlesztési programjában négy pályázatcsoport lesz, legfeljebb 15 konkrét pályázattal.