Az év végében bízik az Auchan

Vágólapra másolva!
Az év rossz öt első hónapja után szeptemberben már némileg növekedett az Auchan forgalma Magyarországon. A teljes év mérlege attól függ, hogy decemberig növekednek-e az eladások. Az áruházlánc főként magyar termékekkel, újabb négyszáz saját márkás árut vezet be.
Vágólapra másolva!

Az idén az Auchan forgalomváltozása, az elmúlt évi, 230 milliárd forintos bruttó forgalomhoz képest attól függ, hogy az év hátralévő időszakában nőnek-e az eladások - közölte Jean-Paul Filliat, az Auchan Magyarország ügyvezető igazgatója szerdán.

Az első öt hónap forgalma nagyon rossz volt - tette hozzá. Ugyanakkor szeptemberben már némi növekedés látszott, éves összehasonlításban 3,7-3,9 százalékkal bővült a forgalom.

Rákóczi János, az Auchan saját márkás beszerzési igazgatója elmondta, hogy az áruházlánc főleg magyar termékekkel, újabb 400 saját márkás árut vezet be. Megjegyezte: a külföldi Auchan áruházak is érdeklődnek a magyar saját márkás termékek iránt, Lengyelországba és Romániába már exportálnak is Auchan márkás magyar borokat.