Töröcskei István a Mavir igazgatóságának elnöke

Vágólapra másolva!
Töröcskei Istvánt, a Széchenyi Kereskedelmi Bank elnökét választották a Mavir igazgatóságának elnökévé, Dr. Stumpf János pedig a Mavir felügyelő bizottságának lett az elnöke.
Vágólapra másolva!

Töröcskei Istvánt választották a Mavir Zrt. igazgatóságának, Dr. Stumpf Jánost pedig a felügyelő bizottságának elnökévé szeptember 30-án.

A társaság 2010. szeptember 13-i rendkívüli közgyűlése a főtulajdonos Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) előterjesztésére visszahívta a vezető testületek tagjait, és egyben megválasztotta a Mavir Zrt. új tisztségviselőit. A közgyűlés Tari Gábort megerősítette vezérigazgató pozíciójában.

A Mavir Zrt. Igazgatóságának új elnöke Töröcskei István közgazdász korábban a Széchenyi István Kereskedelmi Bank elnöki, illetve az Equilor Befektetési Zrt. vezérigazgatói posztját töltötte be. Töröcskei dolgozott londoni és prágai pénzintézeteknél is. Az utóbbi években a Pannergy Nyrt. igazgatósági tagja volt, valamint jelenleg is a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt elnöke, a Hír Tv Felügyelő Bizottságának elnöke, valamint a Magyar Atlanti Tanács tagja.

A felügyelő bizottságk új elnöke, Dr. Stumpf János 49 éves jogász. Ügyvédként elsősorban társasági jog, ingatlanjog, munkajog és adójog szakterületeken szerzett tapasztalatot. Az elmúlt időszakban tulajdonosként dolgozott több magánvállalkozás létrehozásában és menedzselésében.

A Mavir igazgatóságának tagjai szeptember 14-től Csomai Kamilla, Dr. Gelényi Csaba, Petykó Zoltán, Töröcskei István és Tari Gábor vezérigazgató. A Mavir felügyelő bizottságának tagja szeptember 14-től Dr. Stumpf János, Dr. Békési Zsófia és Dr. Vörös József.