Erejét tartva kezdett a forint

Vágólapra másolva!
Péntek reggelre megtartotta előző napi erejét a forint, nem történt lényegi elmozdulás a devizaárfolyamokban.
Vágólapra másolva!

A csütörtök esti szinthez hasonló árfolyamos kezdett pénteken a magyar deviza, egy euróért 276,22, egy svájci frankért 206,02, egy dollárért 202,16 forintot kellett adni negyed nyolckor. Kereskedők úgy vélték: a forint várhatóan a mostani szinten stabilizálódik, sőt 275 alá is mehet az euróárfolyam, ha a kormány a választások után hiteles költségvetési tervekkel áll elő.

Csütörtökön este kilenc után nem sokkal egy euró 276,36 forintot ért, egy dollár 202,53 forintba került, a svájci frankért pedig 206,36 forintot kellett adni a bankközi devizapiacon. Korán reggel - a szerda este még 277 alatt ingadozó euró - 277,60 forintnál járt, a frank 209, a dollár pedig 204,50 forint körül mozgott.

A reggel és kora délelőtti szerény forintgyengüléssel kapcsolatban Kolba Miklós, az ING devizaüzletág-vezetője elmondta, az elmozdulás nemzetközi folyamatokkal magyarázható. Spanyolország leminősítése miatt a befektetők a kockázatosabbnak tartott piacoktól rövid időre elfordultak, később azonban korrigálta a gyengülést a forint. A szakember hozzátette, a magyar idő szerint kora délután megjelent amerikai makroadatok nem eredményeztek komolyabb elmozdulást a nemzetközi piacon, így a forint árfolyamát sem befolyásolták nagyobb mértékben. Kolba azt is elmondta, hogy az 1-2 forinton belül változásoknak nem szabad túl nagy jelentőséget tulajdonítani, az árfolyamot leginkább befolyásoló nemzetközi hangulat könnyedén tud ekkora elmozdulást okozni.