Nőgyógyászati termékeket gyártó svájci céget vásárolt fel a Richter

Vágólapra másolva!
A Richter Gedeon felvásárolta a svájci nőgyógyászati medicinákat gyártó PregLem nevű céget - jelentette be csütörtök reggel a magyar gyógyszeripari vállalat.
Vágólapra másolva!

A Richter Gedeon 100 százalékos tulajdont szerzett a magánkézben lévő, sváci székhelyű, nőgyógyászati rendellenességek, illetve meddőség kezelésére szakosodott PregLem nevű gyógyszeripari vállalatban.

A tranzakció keretében a magyar vállalat 150 millió svájci frankot fizetett a cégért, és további, legfeljebb 295 millió svájci frankot fizet, ha az üzletkötéskor meghatározott feltétleek teljesülnek. Az ügylet összesen 445 millió svájci frankra értékeli a PregLemet.

Erősödhet a Richter szerepe Európában

A Richter közleménye szerint az akvizíció fokozza a Richter specializált jellegét, elősegíti a Richter-csoport térhódítását a fontosabb európai piacokon és kiegészíti a Richter meglévő nőgyógyászati üzletágát. A 2011-2013 közötti időszakban a Richter legalább 100 millió svájci frank értékben tőkeemelést valósít meg annak érdekében, hogy a PregLem termékportfoliójának forgalmazását támogassa.

Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója a tranzakcióval kapcsolatban elmondta: "a PregLem cégünk egyik kulcsfontosságú terápiás területén teremt egyedülálló stratégiai lehetőséget a Richter számára. Várakozással tekintek a PregLem menedzsmentjével történő együttműködés elé, melynek keretében közösen fejlesztjük a PregLem termékeket az európai piacokra". Ernest Loumaye, a PregLem vezérigazgatójs és alapítója pedig hozzátette: "a PregLem az elmúlt három év alatt innovatív termékportfolióra tett szert a jóindulatú nőgyógyászati betegségek kezelése területén. Ez a tranzakció megteremti annak lehetőségét, hogy tovább fejlesszük portfoliónkban található vegyületeinket, valamint, hogy értékesítési hálózatot építsünk ki egyes európai országokban. A Richter meglévő termékportfoliója, valamint specializált gyógyszeripari tapasztalata alapvetően kiegészíti a miénket. Készülünk a közös munkára, melynek eredményeképpen olyan termékek kerülhetnek majd piacra, amelyek jelentősen javítják a nők életminőségét".