Borászati gépbeszerzésre kétmilliárdos támogatás

Vágólapra másolva!
Összesen kétmilliárd forint értékben kaphatnak támogatást gépek beszerzése után a borászok, melyre jövő év márciusáig pályázhatnak.
Vágólapra másolva!

Új borászati gépek és technológiai berendezések vásárlására írt ki pályázatot, kétmilliárd forint értékben a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium. A vissza nem térítendő támogatással a vidékfejlesztési tárca a vállalkozások teljesítményét kívánja javítani. A kétmilliárd forintos keretre október 16. és 2011. március 31. között lehet pályázni.

A támogatást az a gazdálkodó veheti igénybe, aki a berendezését ez év szeptember 25-ét követően vásárolta meg, és a vételárat a kérelem beadásáig teljes egészében kifizette. A támogatás mértéke mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülő igénylők esetében a vásárolt gépek nettó értékének 30 százaléka, míg nagyvállalatoknál 20 százaléka.

Az igényelt összegnek meg kell haladnia az 1 millió forintot, de nem lehet több 400 millió forintnál. Egy termelő egy borpiaci évben csak egy támogatási kérelmet nyújthat be, ami azonban több gépre is vonatkozhat. A kérelmeket az MVH a beérkezés sorrendjében bírálja el a helyszíni ellenőrzés elvégzését követően - tartalmazza a minisztériumi tájékoztatás.