Díjat kapott Washingtonban Simor András

Vágólapra másolva!
A magyar jegybankelnök lett idén az év jegybankára a "felzárkózó európai" régióban az Euromoney szerint.
Vágólapra másolva!

A Euromoney című szaklap "Emerging Markets" elnevezésű kiadványa az idén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökét választotta az év jegybankárának a felzárkózó európai régióban. Simor András a díjat Washingtonban vette át - közölte a jegybank.

Az Emerging Markets a Euromoney Institutional Investor kiadványa, ami az MNB közleménye szerint a pénzügyi döntéshozók egyik legfontosabb szaklapja. Az újság évről évre közgazdászok, elemzők, bankárok véleményét összesítve dönt a világ legjobb jegybankelnökeiről. A szakértők 2010-ben Simor Andrást, a Magyar Nemzeti Bank elnökét találták a legjobbnak a "felzárkózó európai" régióban

A díjat az MNB elnöke magyar idő szerint vasárnap hajnalban vette át Washingtonban. Simor András az elismerést megköszönve elmondta: a kitüntetés a Magyar Nemzeti Bank teljes szakmai csapatának szól, díjazva azt a következetes és határozott szakmai munkát, amit az elmúlt években a független jegybank folytatott törvényben rögzített céljai, az árstabilitás elérése és a pénzügyi rendszer biztonságának megőrzése érdekében.

Az MNB vezetői közül nem Simor az első, aki rangos nemzetközi elismerést kap, elődjét, Járai Zsigmondot például a Banker magazin választotta meg 2003-ban az év európai jegybankárává. A magazin akkori indoklása szerint Járai az év egyik "legszókimondóbb" jegybankelnöke volt (erről itt olvashat részletesen).