Estére is megőrizte erejét a svájci frank

Vágólapra másolva!
Kedden este az eurót 274 forinton jegyezték, a svájci frank árfolyama pedig 206 forintra ugrott a reggeli 204 forintos szintről. A frank az euróval és a dollárral szemben is erősödött.
Vágólapra másolva!

Kedden este 8 órakor 274,05 forintba került egy euró a devizapiacon, a dollárért ekkor 197,88, a svájci frankért pedig 206,28 forintot kértek a kereskedők. Reggel negyed tízkor az euró még 273,50 forintnál tartott, a svájci frankért 204 forintot, míg a dollárért 197,50 forintot kellett adni. A svájci frank nem csak a forinttal szemben mozdult el, hanem a nemzetközi devizákkal, az euróval és a dollárral szemben is erősödött.

Rövid távon pozitívan látják a forint kilátásait a Raiffeisen bank elemzői, mivel a héten a kormány elé kerül a 2011-es költségvetés, a kormányfő részéről pedig újabb bejelentések várhatóak a jövő évi 3 százalékos hiánycél tartását elősegítő programmal kapcsolatban, amely újabb megszorításokat is tartalmazhat. Elemzők könnyen elképzelhetőnek tartják a 270-es szint újbóli elérését is, míg kedden 272,4-275,3 közötti mozgásra számítanak.

Kedden jelenik meg a Fed szeptemberi ülésének jegyzőkönyve, amely további részletekkel szolgálhat az amerikai jegybankárok mennyiségi lazítási szándékával kapcsolatban. Ezt azt jelenti, hogy a Fed az amerikai gazdaság fellendítése érdekében pénzt pumpál a rendszerbe. Mivel az árfolyam eddig biztosan árazta az újabb mennyiségi lazítást, ezért bármilyen bizonytalansági tényező a dollár térnyerését okozhatja az elemzők szerint.