Mégsem tárgyalnak a 2011-es költségvetésről az OÉT ülésén

Vágólapra másolva!
Levette az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) napirendjéről a a jövő évi költségvetés sarokszámaink ismertetését a Nemzetgazdasági Minisztérium.
Vágólapra másolva!

Az előzetesen tervezett napirenddel ellentétben az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) október 22-én tartandó plenáris ülésén mégsem tárgyalnak a 2011-es költségvetésről - mondta Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke, a munkavállalói oldal soros elnöke. Pataky Péter elmondta: a 2011. évi államháztartási gazdálkodás tervezett főszámairól szóló kormányzati tájékoztatóra vonatkozó pontot a Nemzetgazdasági Minisztérium kivette a napirendből.

Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének (ASZSZ) elnöke az MTI-nek ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: a költségvetési sarokszámoknak jelentős szerepe van a bértárgyalások alakításában.

A tanácskozás napirendjén a jelenlegi állapot szerint a jövő évi munkaszüneti napok körüli munkarend, a 2010-es költségvetésről szóló kormányzati tájékoztató, és - ugyancsak a kormányzati oldal előterjesztésében - "az arányos, egykulcsos személyi jövedelemadó reform" megvitatása szerepel.