Felszámoltatná a Budapest Airportot a Zóna Taxi

Vágólapra másolva!
Felszámolási eljárás kezdeményezésével vág vissza a Zóna Taxi a reptéri szerződésének felbontásáért. A cég azt állítja, a repülőtér az elmúlt három hónapban nem fizette ki a rendelt szolgáltatások számláit.
Vágólapra másolva!

Felszámolási kérelmet nyújtott be a bírósághoz a Zóna Taxi a Budapest Airport ellen - mondta a Független Hírügynökségnek pénteken Veres István, a társaság résztulajdonosa.

Veres szerint a Zóna Taxi a repülőtéren belüli szállításokért járó pénzét várja a Budapest Airporttól. A cég ezért döntött úgy, hogy a Fővárosi Bírósághoz fordul. Veres István szerint korábban nem volt ilyen probléma, több mint két éve állnak szerződésben, a kifizetések az elmúlt három hónapot leszámítva rendben mentek. Az MTI szerint a Zóna néhány millió forintot követel, annak fejében, hogy a szerződés szerint azokat az utasokat, akik a reptér őrzött parkolóiban hagyják autóikat, a cég szállítja a terminálra.

A Budapest Airport három hete bejelentette, hogy felmondja a ferihegyi taxiszolgáltatást 2006 óta végzó Zónával kötött megállapodását, és újra pályáztatja a taxiszolgáltatást. Hardy Mihály, a BA szóvivője akkor az [origo] kérdésére nem közölte a felmondás okát, de egy reptérhez közeli forrásból úgy értesültünk, hogy a Zóna Taxi egy ideje elmaradt a fizetéssel, jelenleg is jelentős összeggel tartozik a BA Zrt.-nek.

Hardy Mihály, a BA szóvivője most a Független Hírügynökség megkeresésére csak annyit mondott: a Zóna Taxi mindent elkövet, hogy megpróbálja befeketíteni a Budapest Airportot. A később kiadott közleményében az áll, hogy a vállalat "megütközéssel fogadta a Zóna Taxi újabb bejelentését", mivel nem tud róla, hogy lenne tartozása. A Zóna Taxi bejelentését egyszersmind "elterelő hadműveletnek" minősítette, mondván, azzal Veres István a Budapest Airporttal szemben fennálló rendezetlen ügyeiről kívánja elterelni a figyelmet.

Csütörtökön a Népszabadság arról számolt be, hogy Veres István megtámadta a BA új taxitenderét. Feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, mivel szerinte a reptérüzemeltető jogtalanul járt el, amikor előzetes tárgyalásokat folytatott taxis cégekkel.

Tény, hogy a BA négy céget hívott meg a pályázatra, és nincs köztük a jelenleg az autók száma alapján piacvezető fővárosi társaság, a Rádió Tele5 Taxi, amely érthetetlennek és indokolhatatlannak tartja a döntést. Információink szerint az áll a háttérben, hogy a BA Veres Istvánt sejti a holding mögött. A Rádió Tele5 Taxi akkori kérdésünkre tagadta a kapcsolatot.