A fogamzásgátlók piacán erősít a Richter

Vágólapra másolva!
A Richter 236,5 millió euróért megvásárolja a német Grünenthal fogamzásgátló termékportfólióját - közölte a cég a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Vágólapra másolva!

Megvásárolja 236,5 millió euróért a németországi Grünenthal GmbH fogamzásgátló termékportfólióját a Richter Gedeon Nyrt. - jelentette be a társaság szerdán. A német családi vállalkozás fogamzásgátló termékekkel foglalkozó teljes üzletágának - beleértve a disztribúciós és marketing jogokat is - megvételét jelentő tranzakció a német versenyhivatal jóváhagyásától függően várhatóan decemberben zárul.

A Grünenthal fogamzásgátló portfóliója 2009-ben a latin-amerikai régió nélkül, 72 millió euró árbevételt ért el. A múlt évi adatok alapján Németország tekinthető a legnagyobb piacnak, amely a teljes forgalom körülbelül 70 százalékát képviseli, míg Spanyolország és Olaszország együttesen 20 százalékot jelent a teljes árbevételben. A latin-amerikai régióra a Grünenthal fenntartja az értékesítési jogokat.

A megállapodás értelmében a Richternek 2012-ig kell befejeznie a gyártásátvételhez szükséges technológia transzfert. Addig a Grünenthal látja el készítményekkel a Richtert az összes piacra.

A Grünenthal csoport világszerte 35 országban van jelen leányvállalatain keresztül. Termékeit több mint 100 országban értékesítik és a vállalatnak globális szinten mintegy 4900 alkalmazottja van. A csoport 2009. évi teljes árbevétele mintegy 881 millió eurót tett ki. A Richter 2009-ben 267,34 milliárd forint (952,4 millió euró) árbevételt ért el.