MAX néven egyesültek az adótanácsadók és a könyvelők

Vágólapra másolva!
Négy szakmai szervezet megalapította a Magyar Adótanácsadók és Könyvelők Szövetségét (MAX), amelynek elnökévé egy évre Zara Lászlót választották meg.
Vágólapra másolva!

Magyar Adótanácsadók és Könyvelők Szövetsége (MAX) néven közös csúcsszervezetet hozott létre négy szakmai szervezet, amelynek elnökévé Zara Lászlót, az adótanácsadók egyesületének elnökét választották. A MAX alapító okiratát csütörtökön írták alá az alapítók - a Könyvelőirodák Országos Szövetsége, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete, a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete és a Magyar Számviteli Szakemberek Egyesülete - képviselői. A MAX élére az alapítók vezetőiből álló négytagú elnökséget választottak, amelynek megbízatása három évre szól, míg az elnöké egy évre.

Zara László a sajtótájékoztatón ismertette: a MAX-ot azzal a céllal hozták létre, hogy koordinálja az azonos feladatokat ellátó szakembereket tömörítő szervezetek fellépését a törvényhozók, jogalkalmazók felé, közvetítse a szervezetek közös problémáit a kormányzat és az adóhatóság felé.