Megsüllyedt az M6/M60-as autópálya feletti egyik felüljáró

Vágólapra másolva!
Megsüllyedt az M6/M60-as autópálya feletti egyik felüljáró a Szajk és Bóly közötti szakaszon, a híd helyreállítási munkái a jövő héten kezdődnek.
Vágólapra másolva!

Megsüllyedt a Szajk és Bóly közötti úton található és az M6/M60-as autópálya felett átívelő felüljáró bevezető szakasza. Az Új Dunántúli Napló kedden adott hírt arról, hogy a betonépítmény és az úgynevezett háttöltés találkozásánál keletkezett 20-30 centiméter mély és 3-4 méter hosszú süllyedés miatt 20 kilométeres sebességkorlátozást rendeltek el a felüljárón.

Garanciális javítás kezdődik az M60-as autópálya felett átívelő egyik felüljárónál, ez azonban nem befolyásolja az M60-as autópálya biztonságos működését - közölte az [origo]-val a Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt.

A felüljáró az 5714-es út részeként ível át az M60-as autópálya felett és köti össze Szajk és Bóly településeket. A hídnál a jövő hét folyamán a Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt. ütemezett garanciális helyreállítási munkát fog kezdeni, amely várhatóan egy hétig tart, és befejeződik a tél
beköszönte előtt - közölte a vállalat.

Az autópálya kivitelezője a hídon folyamatos méréseket végzett a süllyedéssel kapcsolatosan, mely alapján még a téli időjárási körülmények előtt beütemezte a megsüllyedt útburkolat javítási munkáit. A híd garanciális javítása nem befolyásolja az M60-as autópálya biztonságos működését. A felette átvezető főút forgalmi rendjét a közútkezelővel összhangban a forgalom lehető legkisebb zavarása mellett alakítják majd ki a javítások ideje alatt - derül ki a cég közleményéből.

Hárs József, Bóly polgármestere a lapnak elmondta, hogy a hónapok óta fennálló problémát a rövid kivitelezési határidővel és a nem megfelelő tömörítéssel magyarázták a kivitelezők. A süllyedés a jelentős mennyiségű csapadék és a forgalmi terhelés hatására olyan mértékű, amelyre nem számítottak. A felüljáró stabil, de döccenő keletkezett rajta, amin csak lépésben lehet áthaladni.

Farkas Béla, Szajk polgármestere attól tart, hogy a csapadékos időjárás és a közeledő fagyok további gondokat okozhatnak, balesetveszélyes helyzetek kialakulásához vezethetnek, ezért szükségesnek nevezte a javítások mielőbbi elvégzését.

A Bóly körüli autópályaszakaszok megépítéséről szóló szerződést három évvel ezelőtt írta alá Kóka János akkori gazdasági és közlekedési miniszter és a Strabag AG, a Colas SA, a Bouygues Travaux Publics SA, a John Laing Infrastucture Ltd. és az Intertoll-Europe Zrt. alkotta Mecsek Autópálya Konzorcium Zrt. A szakasz 70 kilométer hosszú, és ppp-konstrukcióban építették.