A Hankook Tire 700 munkahelyet teremt rácalmási gyárában

Vágólapra másolva!
A Hankook 230 millió eurós beruházással bővítette rácalmási gyárának kapacitását, s a jelenlegi 1300 alkalmazott mellé további 700 főt vesz fel idén és 2011-ben.
Vágólapra másolva!

A Hankook Tire, a világ hetedik legnagyobb gumiabroncs-gyártója bejelentette, hogy a vállalat rácalmási gyárának új üzemegységében - a tervezett időpontnál korábban - megindult a termelés - derül ki a cég közleményéből. Az építési munkálatok 2009 szeptemberében indultak, és a tervek szerint már 2011 második felében eléri teljes kapacitását az új üzemegység. Az új, 58 ezer négyzetméter alapterületű egység naponta 16-17 ezer gumiabroncsot gyárt majd, napi 34-35 ezer abroncsra növelve ezzel a gyár teljes gyártókapacitását.

A Hankook abroncsok iránti kereslet világszerte, de különösen Európában folyamatosan és dinamikusan növekszik. Ez a keresletnövekedés tette lehetővé a Hankook Tire számára, hogy további 230 millió eurós beruházással bővítse rácalmási és egyben egyetlen európai gyárát, 550 millió euróra emelve a beruházás összértékét. A második beruházási ütem lezárásával a gyár több mint kétszeresére növeli jelenlegi gyártókapacitását, ami mintegy 12 millió gumiabroncs előállítását teszi majd lehetővé éves szinten. A gyártóegységek bővítésével párhuzamosan a Hankook Tire 700 fővel növeli alkalmazottainak számát 2010 és 2011 folyamán.