Nem emelkednek a távhődíjak a fővárosban

2010.11.17. 11:49

Az augusztusban életbe léptetett ármoratórium miatt nem változik december 1-től a távhő ára Budapesten. A moratórium fenntartása az év végéig mintegy 5-8 ezer forint megtakarítást jelent.

A Főtáv közzétette az idei harmadik negyedéves energia-beszerzési költségek alapján számított, 2010. december 1-jétől érvényes új távhőszolgáltatási hődíjakat. Ez alapján a hődíj minimális mértékben (+2 és -5 forint között) változik.

A hődíjak változása azonban a lakossági felhasználókat nem érinti, mivel a Fővárosi Közgyűlés a lakossági felhasználók hődíjait augusztusban befagyasztotta. Így a Főtáv a lakosságnak továbbra is a július 1-jétől alkalmazott - a hatóságinál 12-17 százalékkal alacsonyabb - hődíj-tételeket érvényesíti - közölte a társaság.

A moratórium fenntartása egy átlagos lakossági fogyasztó esetében az év végéig mintegy 5-8 ezer forint megtakarítást jelent.

A nem lakossági célú hődíj-tételek 2010. december 1-jétől minimális mértékben, 5 és 7 forinttal csökkennek. Az alapdíjak nem változnak - derül ki a Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. közleményéből.

KAPCSOLÓDÓ CIKK