Szikszóra viszi termelését az energiaital-gyártó

Vágólapra másolva!
A Hell Energy Magyarország Kft. 4,5 milliárd forintos beruházással Szikszón fogja gyártani energiaitalait. A januári próbaüzemet követően, márciusban indulhat az üzemszerű termelés, 50-70 embernek munkát adva.
Vágólapra másolva!

A miskolci székhelyű Hell Energy Magyarország Kft. 2011 tavaszától termelésének döntő részét a Szikszó határában épülő új gyárába helyezi át, ahol megkezdődött a Németországból rendelt legmodernebb technológiát képviselő palackozó gépsor összeszerelése - tudatja a cég közleménye.

A magyarországi termeléssel a Hell Energy Magyarország Kft. nagymértékben hozzájárul a hátrányos helyzetű észak-magyarországi régió gazdaságának fellendítéséhez és foglalkoztatottsági mutatóinak javításához is.

A tervek szerint 2011. január elején indulhat majd a próbaüzem, és legkésőbb március végéig az üzemszerű termelés is kezdetét veheti. Ez azt jelenti, hogy a fémdobozos töltősoron óránként 48 ezer doboz Hell energiaital készül majd el. A számítógéppel vezérelt gyártósor kezeléséhez négy emberre lesz szükség, egy műszakban pedig húsz alkalmazott fog egyidejűleg dolgozni a gyárban. A Hell a tervek szerint fokozatosan, 2011 végére áll át a három műszakos termelésre.

A vállalat különösen nagy figyelmet fordít arra, hogy a munkahelyeket Szikszó és vonzáskörzetében élő emberek töltsék majd be, a régió gazdaságának, munkaerőpiacának fellendítése érdekében. "A töltőüzem a település és a környék életére is nagy hatással lesz. Amellett, hogy a beruházás növeli a helyi adófizetés mértékét, az új létesítmény mintegy 50-70 fő hosszú távú foglalkoztatottságát oldja meg, ráadásul az üzem különböző kiszolgáló egységei további munkahelyeket biztosítanak majd a környékbeliek számára" - nyilatkozta a gépek érkezésekor a helyszínen Füzesséri József, Szikszó polgármestere.