Túl drága az sms-alapú munkabejelentés egy fideszes képviselő szerint

Vágólapra másolva!
Sokba kerülne az alkalmazás kifejlesztése, ezért mégsem lehetne sms-ben adatot szolgáltatni az egyszerűsített foglalkoztatásról december 1-től - derül ki az erről szóló törvényhez benyújtott módosító indítványból.
Vágólapra másolva!

Kivenné egy kormánypárti módosító indítvány az sms-alapú adatbejelentést szabályozó rendelkezéseket az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvényből. A törvény jelen állapotában lehetővé teszi december 1-től a telefonos és az ügyfélkapus adatbejelentés mellett - a külön kifejlesztett alkalmazás segítségével történő - sms-alapú adatbejelentést is, az indítvány ezen változtatna.

A Koszorús László fideszes képviselő által jegyzett módosító javaslat indoklása szerint a "gyakorlati tapasztalatok azt támasztják alá, hogy nincs szükség egy ilyen sms-alapú bejelentési mód létrehozására". Az indoklás szerint a még az sms-alapú megoldásnál jóval egyszerűbben kezelhető telefonos bejelentés is csak az összes bejelentés kevesebb, mint egy százalékát teszi ki.

"Az alkalmazás kifejlesztéséhez és bevezetéséhez viszont több százmillió forintos fejlesztésre lenne szükség, amely beruházás végül érdemben nem hasznosulna - vagyis nem járna az ügyintézési idő rövidülésével vagy a felhasználó kényelmének javulásával" - fogalmaz a módosító javaslat indoklása.

Az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvény alapján egyszerűsített munkaviszony mezőgazdasági, továbbá turisztikai idénymunkára vagy alkalmi munkára hozható létre. A munkaviszony a felek megállapodása alapján, a munkáltató általi bejelentéssel jön létre.