Magyar Nemzet: Adókönnyítéssel csábítaná haza az offshore-pénzeket a bankszövetség

Vágólapra másolva!
Egyszeri adófizetési kötelezettség mellett el lehetne érni, hogy a magyar költségvetésbe több milliárd eurónyi külföldön pihentetett pénz áramoljon vissza - mondta Erdei Tamás, a bankszövetség elnöke a Magyar Nemzetnek.
Vágólapra másolva!

Egyszeri adófizetés mellett legalizálná a magánszemélyek, cégek vagy offshore vállalkozások által külföldre kivitt vagyonokat Erdei Tamás. A bankszövetség elnöke szerint javaslata több milliárd eurós bevételt eredményezhetne a költségvetésnek, és ezzel legkésőbb 2013-ig kiválthatnák a kormány által bevezetett különadókat.

Erdei Tamás a személyi jövedelemadó, a társasági adó és az áfa szabályainak módosításával teremtené meg annak a feltételeit, hogy az elmúlt években külföldre kivitt vagyonokat "megfelelő körülmények között" hazahozhassák a magyar gazdasági szereplők.

A bankár szerint kellőképpen vonzó, egyszeri közteher-fizetési kötelezettség mellett el lehetne érni, hogy a magyar költségvetésbe több milliárd eurónyi külföldön "pihentetett" pénz áramoljon vissza - írja a Magyar Nemzet.