Felére csökkenti több bulgáriai település villanyszámláját egy magyar cég

Sungurlare város ortodox temploma, Bulgária
Vágólapra másolva!
Közel 150 millió forintos beruházással kilenc bulgáriai településen korszerűsíti a közvilágítást az Elmib-csoport. A beruházás felére csökkenti az érintett települések közvilágítás költségeit.
Vágólapra másolva!

A magyar tulajdonú Elmib-csoport bulgáriai leányvállalata nyerte el a bolgár történelmi borvidék közvilágításának modernizálására kiírt uniós pályázatot.

A beruházás eredményeként Sungurlare település, a bolgár történelmi borvidék központja; és nyolc környékbeli falu kap új, ledtechnológiára épülő közvilágítást. Az Elmib-csoport két lépcsőben összesen 2664 energiatakarékos lámpát állít üzembe a térségben 147 millió forint értékben. A fejlesztés eredményeként az érintett önkormányzatok közvilágítás költségei felére csökkennek.

Az Elmib-csoport megújuló energiaforrásokon alapuló energiatermeléssel, energiakereskedelemmel és gázelosztással, köz- és belsővilágítási rendszerek korszerűsítésével és üzemeltetésével foglalkozik. A cég a hazai önkormányzatok mintegy negyedével, csaknem 900 önkormányzattal áll szerződéses kapcsolatban.