Jogerős ítélet szerint nem ártalmas a Visegrádi Ásványvíz

Tesco, bevásárlóközpont, ásványvíz
Vágólapra másolva!
Pert nyert a Visegrádi Ásványvíz az Interpress Magazin ellen, amely márciusi számában azt állította, hogy veszélyes a víz az egészségre. Első fokon még mindkét fél hibás volt, másodfokon azonban megállapította a bíróság, hogy a víz egyáltalán nem veszélyes.
Vágólapra másolva!

Másodfokon pert nyert a Visegrádi Ásványvíz palackozója az Interpress Magazin (IPM) ellen, amely azt állította, hogy fel kellett volna tüntetni a palackokon, hogy bizonyos korcsoportban veszélyes lehet a termék. A Fővárosi Bíróság azonban megállapította, hogy a víz nem ártalmas az egészségre - írta a víz palackozója, a Pet-Palack közleményében.

Az IPM márciusi számában közölte, hogy mivel 1,8 mg/liter fluoridtartalmat mértek a Visegrádi Ásványvízben, ezért fel kellett volna tüntetni, hogy gyerekek számára veszélyes a termék, mivel számukra a határérték 1,5 mg/l (felnőtteknek 5 mg/l).

Elsőfokon a bíróság azt mondta ki, hogy mindkét fél pontatlan volt, mivel az IPM által adott veszélyes minősítés nem felel meg a valóságnak, hiszen felnőttek számára nem az, viszont a palackokra rá kellett volna írni, hogy gyerekek számára veszélyes lehet. Az ítélet ellen fellebbezett az ásványvíz palackozója.

Másodfokon a palackozó több mérés eredményét mutatta be a bíróságnak, amelyek szerint az 1,5 mg/l értéket sem éri el a fluoridtartalom. A bíróság az érvelést elfogadta és megállapította, hogy a víz nem veszélyes. A lapnak helyreigazítást kell adnia és kifizetnie a perköltséget.

"Természetes ásványvizeink kiválóságát mutatja az is, hogy a termékeink szeptemberben megfeleltek az ásványvíz vizsgálatokra szakosodott német SGS Institute Fresenius komplex előauditján. A cég január 1-jétől évi háromszáz vizsgálatot végez termékeinken" - mondta Solymos János, a Visegrádi Ásványvizet tulajdonló Pet-Pack Kft. ügyvezető igazgatója.

November 17-én az Auchan pert vesztett az IPM ellen, erről bővebben itt olvashat.