Spanyol kézbe kerül az egyik Nokia-beszállító

Vágólapra másolva!
A Nokiának alkatrészeket gyártó nagyigmándi Nypro nevű cégben egy spanyol vállalat lesz a többségi tulajdonos.
Vágólapra másolva!

Egy spanyol műanyagipari cég, a Plásticos Castella többségi tulajdonába kerül a Nypro nagyigmándi gyára, amelyben az amerikai cég augusztus végén állította le termelését - írja a spanyol mundoplast.com, a mundoplast spanyol műanyagipari szakfolyóirat honlapja. Az új cég neve PlastiCast Hungary Kft. lesz, a Nypro kisebbségi tulajdonos marad.

A műanyag alkatrészeket gyártó üzemben a logisztikai és projektmenedzseri tevékenységet a Nypro korlátozott mértékben augusztus után is folytatta, de a termelés határozatlan idejű szüneteltetését jelentette be. A nagyigmándi gyár a Plásticos Castella első üzeme lesz Spanyolországon kívül, és a spanyol cég az üzem termelési kapacitásának növelését tervezi. Korábban a Nagyigmándon készített termékek mintegy 90 százalékát a Nokiának szállították.

A Plásticos Castella családi vállalkozás, amely 38 éve létesült, jelenleg 380 alkalmazottat foglalkoztat, éves forgalma 42 millió euró. Az amerikai Nypro cégnek - amely műanyagfröccsöntésben jelenleg a világon a hatodik - a világszerte 16 országban vannak gyárai, éves forgalma 1,250 milliárd dollárra rúg és 12 ezer embert foglalkoztat.