Magyar Nemzet: Egyre több lakáshiteles ellen indul végrehajtás

Vágólapra másolva!
A lakáshitelek mögött fedezetként álló ingatlanok több mint felén nagyobb a tartozás, mint amennyiért pénzzé tehetők - írja a szombati Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

"A bankok nem látják értelmét a további huzavonának, ezért sorozatosan mondják fel a bedőlt hiteleket" - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Kovács László, a Bamki és Végrehajtási Károsultak Információs Irodájának ügyvezetője.

Szerinte több mint százezer ingatlant érintenek a végrehajtások, ez pedig azt jelenti, hogy az áprilisi kilakoltatási moratórium lejárta után két-három megyeszékhely lakosságának megfelelő tömeg kerülhet bajba.

A lap szakértői véleményekre hivatkozva azt írja, hogy egy-két banknál a bennfentes vevőkjelölteknek eljuttatnak egy listát, amely felsorolja a bedőlt hitelek mögött álló ingatlanokat. Az érdeklődő megjelöli, amelyik tetszik neki, majd egy előre egyeztetett időpontban megnézheti a lakás teljes dokuemntációját, utána pedig kezdődhet az alkudozás. Kovács szerint sok esetben az ügyfél nem is tud arról, hogy a bank megtette ezeket a lépéseket. Az ügyvezető szerint a tartozások eladása után nem kell sokat várni, hogy az ingatlanokat kiürítsék és a lakókat az utcára tegyék. Kovács szerint áprilisig az ügyleteket le lehet papírozni.