December 15-ig igényelhető a diákhitel

Vágólapra másolva!
December 15-ig kell beadni a kérelmet a diákhitelre ahhoz, hogy a kölcsönt igénylő tanuló janár közepéig hozzájusson a pénzéhez. A diákok maximum 250 ezer forintot kaphatnak.
Vágólapra másolva!

Már csak öt munkanapjuk maradt azoknak, akik az idei szemeszterben nem igényeltek diákhitelt, de még a tanév első felében szeretnének kölcsönt kapni - közölte a Diákhitel Központ.

Azok az új igénylők, akik még 2010. december 15-ig leadják kérelmüket, az őszi szemeszter utolsó kifizetési napján - 2011. január 14-én - visszamenőleg, akár a teljes őszi tanulmányi félévre járó (öthavi) kölcsönükhöz egy összegben hozzájuthatnak. Ez az igényelt havi összegtől függően az államilag támogatott képzésben részesülő diákok esetében 200 ezer forint, a költségtérítéses képzésben részt vevő diákok esetében akár 250 ezer forint is lehet. Aki elmulasztja a határidőt, már csak a jövő tanulmányi félévben kérheti a kölcsönt.

A diákhitelt továbbra is alanyi jogon vehetik igénybe a 40 év alatti egyetemi, főiskolai hallgatók. A lehetőséggel 2001 óta összesen már több mint 300 ezer diák élt. Az igényléseket a kijelölt postahivatalokban vagy a Diákhitel Központtal együttműködő bank- és takarékszövetkezeti fiókokban lehet benyújtani.