Magyar Nemzet: Húsz százalékkal nőhet a csatornadíj a fővárosban

Vágólapra másolva!
Január elsejétől húsz százalékkal emelkedhet a csatornadíj Budapesten, ha a Fővárosi Közgyűlés december 15-én megszavazza a javaslatot - írja a Magyar Nemzet. A szemétszállítás 5,7 százalékkal, a temetkezés 9,6 százalékkal drágulhat.
Vágólapra másolva!

A csepeli szennyvíztisztító tavaly augusztusi teljes üzembe állítása miatt január elsejétől mindenképpen meg kell emelni a fővárosi csatornadíjakat - derül ki a Fővárosi Közgyűlés december 15-ei ülésére kiküldött javaslatcsomagból.

György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes előterjesztései alapján a csatornahasználatért csaknem 20 százalékkal fizethetünk többet jövőre - írja a Magyar Nemzet.

A főváros 2011 júniusáig állapodna meg a francia üzemeltetővel, amely már idén augusztusban ennél magasabb díjat követelt, és a jelenlegi javaslat egyik változata is 40 százalékos díjemelést tartalmaz.

Januártól emellett a lakossági fogyasztók 2,7 százalékos, az ipari-közületi fogyasztók 6,4 százalékos vízdíjemelésre számíthatnak. A lap információja szerint a temetkezés, valamint a kegyeleti szolgáltatás árai átlagosan 9,6 százalékkal nőhetnek. A szemétszállítási díj 5,27, míg a kéményseprés 3,8 százalékkal emelkedhet.

A BKV-tarifák emelését elvetették a város vezetői. Újdonságként januártól bevezetik az úgynevezett Budapest-jegyeket. Ezek a 24 órára, 72 órára, illetve egy hétre szóló jegyek a bérletekhez hasonlóan, változatlan áron a MÁV és a Volán járataira is érvényesek lesznek.