Az Adria után Szlovákiát és Csehországot hódítaná meg a Sziget

Gerendai Károly, Sziget
Vágólapra másolva!
A régiós országokban terjeszkedne a Sziget Kft., Magyarországon pedig tematikus rendezvényekkel bővítené tevékenységét - mondta a Világgazdaságnak Gerendai Károly.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Econet.hu november végén szerzett kizárólagos tulajdont a rendezvényeiről ismert Sziget Kft.-ben, amely nagyszabású terjeszkedést tervez a jövőben.

"Magyarországon, illetve a régióban is piacvezetők vagyunk, a célunk az, hogy erősítsük újabb hazai és külföldi rendezvényekkel" - mondta a Világgazdaságnak Gerendai Károly, a Sziget ügyvezetője.

Célegyenesben az adriai rendezvény

A tervek szerint 2011 augusztusában kerülhet sor az Adria Sound vagy Istria Sound néven szereplő horvátországi fesztiválra, amelyet kétmillió euróból készül megrendezni a társaság.

Gerendai szerint már mindenben megállapodtak a tengerparti helyszín tulajdonosával, csak a szerződés aláírására kell várni, ez azonban hónapok óta csúszik. Gerendai szerint a horvátország fesztivál beindítása után 2012-ben vagy 2013-ban lehet szó szlovákiai, csehországi rendezvényről, ezekből az országokból már érkezett is megkeresés. Emellett a cégvezető Bulgáriát is a célpontok közé sorolta.

Az ügyvezető úgy véli, a magyar piac már telített, ezért tematikus rendezvényekben lehet gondolkodni, ilyen lehet egy szűkebb profilú zenei vagy a gasztronómiai fesztivál.