Több mint 61 millió forint uniós támogatással gyógyszergyártó üzem épült Zalaegerszegen; a Pernix Pharma Gyógyszergyártó Kft. üzemcsarnokát pénteken adták át az északi iparterületen.

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség tájékoztatása szerint a közel 194 millió forintból elkészült beruházáshoz a cég 61,7 millió forint uniós támogatást nyert el a Nyugat-Dunántúli Operatív Program telephely-fejlesztési pályázatán.

A beruházás keretében a kéthajós csarnokban a gyártóüzemrészek és laborok mellett korszerű raktárt, a gépészeti termet és a személyzetet kiszolgáló helyiséget létesítettek.

A magyar tulajdonú társaság 2000 novemberétől a Bíró Márton utcában bérelt ingatlant, majd idén októberben átköltözött az északi iparterületen található új telephelyre. A most átadott beruházással a cég tizennégy munkahelyet tud megőrizni, és további hat új munkahely is létrejött.

Bakos Gábor ügyvezető elmondta, a Pernix Pharma Gyógyszergyártó Kft. 2000-ben, a gyógyszergyártás iránt megnövekedett igények kiszolgálására alakult meg. A cég humán gyógyszerek és gyógyhatású készítmények, táplálék-kiegészítők, kozmetikai készítmények, állatgyógyászati termékek gyártásával, valamint takarmány-előkeverékek előállításával és kiszerelésével foglalkozik.