Tatabányáról mennek az árammérők Nyugat-Európába

Vágólapra másolva!
Összességében 4,6 millió eurós beruházással árammérőgyárat épít a BECOM Tatabányán, amivel 40 új munkahelyet hoznak létre a városban.
Vágólapra másolva!

Tavasszal indul a BECOM tatabányai telephelyének bővítése. A beruházásnak otthont adó több mint 2000 négyzetméteres csarnokot 95 százalékban magyar kivitelezők építik majd fel 2011 őszére. "Az új üzemrészben 40 új munkahely létesül, javítva a térség foglakoztatási helyzetét." - jelentette be Johann Bock, az osztrák cég vezérigazgatója. A 2004-ben alapított BECOM Electronics Hungary Kft. elektronikus elemek és elektronikai végtermékek gyártásával, valamint after sales szolgáltatással foglalkozik. 100 százalékos tulajdonosa a BECOM Electronics GmbH. Ausztriában, amely a burgenlandi, tartományi tulajdonban lévő BEWAG áramszolgáltató leányvállalata.

A vonatkozó EU szabályozás értelmében, a tagállamoknak 2018-ig át kell állniuk a digitális árammérésre. Az osztrák cég, a tervezett új gyártócsarnokban döntően digitális villanyórákat kíván gyártani, amelyet a tervek szerint a Siemens értékesít majd Nyugat-Európában. A megvalósult 1,6 millió eurós telephely-bővítés után mintegy 3 millió euró értékű technológiai fejlesztést is végrehajtanak majd.

"Az ITD Hungary a hatósági eljárások zökkenőmentes lebonyolításában, valamint a releváns gazdaságfejlesztési pályázatok kiválasztásában és beterjesztésében nyújtott segítséget a magyar BECOM-nak" - jelentette ki Lukácsy Gergely az ITD Hungary megbízott befektetésösztönzési igazgatója.