Vágólapra másolva!
Borsod megye 100 legjelentősebb vállalkozásának összesített üzleti eredménye a 2008-as 38,793 milliárd forintról 4,565 milliárd forintra esett vissza.
Vágólapra másolva!

Két év alatt közel 90 százalékkal esett vissza Borsod-Abaúj-Zemplén megye száz legjelentősebb vállalkozásának üzleti eredménye - derült ki a megyei vállalkozások gazdasági eredményeit tartalmazó TOP 100 című kiadványt bemutató keddi lillafüredi rendezvényen.

A borsodi TOP 100 összesített üzleti eredménye a 2008-as 38,793 milliárd forintról 4,565 milliárd forintra esett vissza.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke Lillafüreden elmondta: a gazdaság gyenge versenyképességét többek közt a nagy kamatterhek, a jelentős árfolyamveszteség és a magas energiaárak okozzák, amely mutatókban a kelet-közép-európai térségben a legrosszabbak között áll Magyarország.

Parragh szerint igaz ez a vállalkozások átlagos hitelkamataira is, amely a környező országok közül Magyarországon a legmagasabb, 8,74 százalékos, míg Csehországban ez a mutató 3,9 százalék.

A rendezvényen átadták az Észak-Magyarország TOP 100 gazdasági díját, amelyet az idén Barkóczi István kapott. A vállalkozó üzletember a vezetékek, sodronyok, emelőkötelek gyártásával foglalkozó Fux Zrt. tulajdonos-vezetője.