Félházas karácsony, teltházas szilveszter a szállodákban

Vágólapra másolva!
Bőven van még hely karácsonyra a magyarországi szállodákban, a helyek mindössze felét foglalták le eddig, szilveszterre viszont már nem lehet szobát kapni.
Vágólapra másolva!

Egyelőre még legfeljebb félházas karácsonyi foglaltságokat jeleznek a vidéki szállodák, és ennél alacsonyabb kihasználtság valószínűsíthető a fővárosi szállodákban, szilveszterre azonban teltházat várnak a magyarországi szállodák - közölte Erdei János, a Magyar Szállodaszövetség elnöke. A karácsonyi ünnepeket az elmúlt években egyre több hazai vendég töltötte elsősorban vidéki gyógy- és wellness szállodákban. Az idén megtörni látszik ez a fejlődési trend, és több megkérdezett vidéki szálloda a tavalyihoz hasonló, vagy valamivel az alatt maradó érdeklődésre számít a karácsonyi ünnepeken. Jellemző, hogy a foglalások most, az utolsó napokban pörögnek fel - közölte Erdei János.

A vidéki és fővárosi szállodákban a karácsonyt követő napokon egyre magasabb foglaltság a jellemző. Szinte minden fővárosi szállodában teltházas szilvesztert várnak. Vidéken még néhány szabad szoba várja a későn rendelő vendégeket. Erdei János kiemelte: jelentős, 100 szobányi osztrák érkezésére számítanak 2011. január 2-án több nyugat-magyarországi gyógy- és wellness szállodában.