Magyar Nemzet: Orbántól vár segítséget az EMFESZ

Vágólapra másolva!
Miniszterelnöki megbízott kinevezését kéri a mintegy 300 ezer lakossági fogyasztót gázzal ellátó EMFESZ Kft. - írja a Magyar Nemzet. A társaságnak mintegy hárommilliárd forinttal tartozik több cég, és az ügyvezető szerint veszélybe kerülhet a gázvásárlás a következő hónapban.
Vágólapra másolva!

Levélben fordult Orbán Viktor kormányfőhöz az EMFESZ Kft. A gázszolgáltató ügyvezetője szerint ellehetetlenülhet a társaság működése, ha nem áll helyre a cég iránti üzleti bizalom. A mintegy 300 ezer lakossági fogyasztót gázzal ellátó kft. miniszterelnöki megbízott kinevezését kéri. Góczi István ügyvezető a Magyar Nemzetnek azt mondta, erre azért van szükség, hogy megoldódjon az általuk rosszhiszeműnek vélt szereplők által generált körbetartozási ügy.

Az EMFESZ Kft. a múlt héten közölte, hogy 3 milliárd forinttal tartozik neki több cég, emiatt a társaság is tartozott több gázelosztást végző cégnek. A számlát ugyan az EMFESZ már rendezte, de az ügyvezető szerint a szolgáltatótól elfordultak a hitelező bankok és a gázszállító is. Góczi István szerint, ha a miniszterelnök nem támogatja a kérésüket, akkor 2011 első hetében a társaság nem fog tudni gázhoz jutni.

A múlt héten az EMFESZ körüli problémákra reagálva a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára úgy nyilatkozott, hogy akkor is biztosított a földgázellátás folyamatossága, ha egy szolgáltató nem lenne képes eleget tenni a kötelezettségének, mert ezt jogszabály írja elő.