Németországnak szüksége van a külföldi munkaerőre

Vágólapra másolva!
A német gazdasági miniszter szerint Németországnak szüksége van a szakképzett külföldi munkaerőre. Rainer Brüderle azzal összefüggésben beszélt, hogy Németországban idén, májustól korlátozások nélkül vállalhatnak munkát az EU keleti tagállamaiból érkezők. 
Vágólapra másolva!

Rainer Brüderle gazdasági miniszter szerint Németországnak kell a szakképzett külföldi munkaerő. A gazdaság hosszú távú fejlődését inkább veszélyezteti, ha nem lesz elég szakképzett ember - mondta a miniszter egy rádióinterjúban azzal összefüggésben, hogy májustól Németországban korlátozás nélkül vállalhatnak munkát az Európai Unió keleti tagállamainak polgárai. Brüderle szerint ki kell használni a szabad munkavállalásban rejlő lehetőségeket a gazdasági növekedés felgyorsítására.

Nem számít semmilyen zavarra a munkaerőpiacon Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és a társadalmi összetartozásért felelős tagja sem, miután Németország mellett Ausztriában is szabaddá válik a munkavállalás. A politikus vasárnap azt mondta, megalapozatlanok azok a félelmek, amelyek szerint a német és az osztrák munkaerőpiac májusban esedékes teljes megnyitása után nagy roham várható ezekben az országokban.