Újabb darabot szerez meg a Fiat a Chryslerből

Vágólapra másolva!
Növeli részesedését a Fiat olasz autógyár a Chrysler amerikai autógyárban. A 20-ról 25 százalékra növekvő részesedést további 10 százalékos rész követheti a későbbiekben.
Vágólapra másolva!

A Fiat a jelenlegi 20 százalékról 25-re emeli részesedését Chrysler autógyárban, miután egy új gyárat létesít az Egyesült Államokban, ahol üzemanyag-takarékos motorokat állítnak elő. Ezzel az olasz autóipari csoport teljesítette az amerikai kormányzatnak a Chrysler megvételekor tett vállalásainak egyikét.

Az olasz autógyár összességében 35 százalékra növelheti részesedését az amerikai cégben, ha további két feltételt teljesít: növeli a Chrysler modellek nemzetközi értékesítését, és új kisautó gyártását kezdi meg Amerikában.

Jelenleg a Fiat a második legnagyobb tulajdonos az amerikai autógyárban, a részvények 68 százaléka az UAW nyugdíj- és egészségügyi alap birtokában van, az amerikai kormányzatnak 10, a kanadainak 2 százalékos részesedése van a cégben.

Az olasz vállalat 2008 végén szerzett tulajdonrészt az amerikai cégben, miután az amerikai kormány 12 milliárd dollárral kisegítette a csőd szélére került autógyárat.