A szomszéd takarékszövetkezet nyerhet a Jógazda bukásán

Vágólapra másolva!
A Forró és Vidéke Takarékszövetkezet átvenné a felszámolás alatt álló Jógazda Szövetkezeti Takarékpénztár ügyfeleit, régióbeli fiókjait és alkalmazottainak egy részét is - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete felfüggesztésről szóló határozatának másnapján már számlavezetési ajánlatot tett a Jógazda ügyfeleinek a Forró és Vidéke Takarékszövetkezet - írja a Világgazdaság.

Ajánlatukat a hétből hat abaúji önkormányzat elfogadta, a magánszemélyeket pedig fél évig tartó ingyenes számlavezetéssel próbálják megnyerni. A Forró és Vidéke átvenné a Jógazda régióbeli fiókjait és alkalmazottainak egy részét is, a régión kívüli fiókok azonban nem érdeklik.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete január 3-án vonta vissza a Jógazda Szövetkezeti Takarékpénztár engedélyeit, és egyúttal kezdeményezte az intézmény felszámolását. A cégnél összesen 6500 ügyfél mintegy 9,8 milliárd forint értékű vagyona fagyott be. Az Országos Betétbiztosítási Alap már másnap megkezdte az ügyfelek kártalanítását, ezt legkésőbb január 31-ig be kell fejeznie.