Több mint 13 ezer munkanélküliből lehet közmunkás jövő héttől

Vágólapra másolva!
Főként az ár- és belvíz elleni megelőző védekezésében kaphat szerepet az a mintegy 13 ezer munkanélküli, akiket a jövő hét elejétől vonnak be az országos közfoglalkoztatási programba - közölte Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!

"A következő hét elejétől mintegy 13 600 munkanélküli kezdhet el dolgozni az országos közfoglalkoztatási programban, melyben idén az ár- és belvíz elleni megelőző védekezésé a főszerep" - közölte Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán Újfehértón.

Az államtitkár elmondása szerint ez a szám éves átlagot jelent, a csúcsidőszakban akár a 22-24 ezer főt is meghaladhatja a foglalkoztatotti létszám. A programokban emellett 2 ezer munkanélküli kaphat majd képzést.

A rendelkezésre álló pénz kétharmadát a leghátrányosabb helyzetű megyékre fordítják, így Borsod, Nógrád, Szabolcs és Békés mellett Baranya déli része, valamint Somogy belső része is a kiemelt térségek között van. "A program emellett szinte minden települést érint majd, de leginkább azokat a területeket, ahol magas a munkanélküliség" - mondta Czomba Sándor .