A vállalkozások felé irányítaná a MÁV a beszerzéseit

Vágólapra másolva!
Jelenleg kevés kis-és középvállalkozó akad, aki jelentkezik a MÁV közbeszerzéseire, ezért a vasúttársaság megkérdezi a kkv-kat, hogy miként lehetne bevonni őket a folyamatba - írta a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A MÁV éves szintű beszerzése 80 milliárd forint, és bár különféle módokon adnának lehetőséget a kkv-knak a közbeszerzéseken, jelenleg kevés a jelentkező. Szarvas Ferenc, a MÁV tavaly nyáron kinevezett vezérigazgatója nyílt levélben fordul a magyar cégekhez (amely fizetett hirdetésként meg is található a lapban), hogy javaslatokat kérjen a vállalkozások bevonásának módjára.

"Meggyőződésem, közös érdekünk, hogy a nemzeti vasúttársaság beszerzéseiben minél többen vehessenek részt, ezért szeretnénk új fejezetet nyitni a vállalkozók és a MÁV új vezetése közötti együttműködésben" - olvasható Szarvas Ferenc levelében a lap szerint. A levél megemlíti még, hogy a "vasúttársaság hatékony működését akadályozó problémák feltárásához, a MÁV beszerzési politikájának és gyakorlatának új alapokra helyezéséhez" látnak hozzá.

Szarvas Ferenc levele szerint a MÁV ugyan 80 milliárd forintért szerez be évente termékeket és szolgáltatásokat, de a pályázatokon alig alakul ki valós versenyhelyzet, "így nem lehetünk biztosak abban, hogy a legjobb terméket vagy szolgáltatást kapjuk".

Az alacsony részvétel miatt a vezérigazgató arra kéri a kkv-kat, hogy osszák meg tapasztalataikat és esetleges távolmaradásuk hátterét, valamint tegyék meg javaslataikat. A MÁV ígérete szerint a javaslatokból születő tanulságokat közzé fogják tenni - írta a lap.