Tulajdonost cserélhet a Volksbank Magyarország

Vágólapra másolva!
Napirenden van a magyarországi Volksbank tulajdonosa, az osztrák Volksbank International eladása - erősítette meg az elmúlt hónapok sajtóértesüléseit az fn.hu-nak Walter Gröblinger, az osztrák Volksbank AG szóvivője.
Vágólapra másolva!

Eladhatja az osztrák Volksbank AG a nemzetközi fiókhálózatát összefogó Volksbank Internationalt; ezzel a lépéssel gazdát cserélhet a Volksbank Magyarország is. Az fn.hu kedden azt írta: Walter Gröblinger, az osztrák Volksbank AG szóvivője megerősítette, hogy napirenden van a lehetséges eladás.

A szóvivő elmondása szerint elképzelhető, hogy a Volksbank International mellett a csoport nemzetközi lízingcégét, a VB-Leasing Internationalt is eladják.

Walter Gröblinger szóvivő konkrétumok említése nélkül azt mondta, hogy már több potenciális vásárló is bejelentette az érdeklődését a cégek iránt. Az fn.hu nemzetközi sajtójelentésekre hivatkozva azt írja, hogy az orosz Sberbank, az osztrák Erste és a francia BPCE is az érdeklődők között van (utóbbi a Volksbank International egyik kisebbségi tulajdonosa).

A bécsi központú, 1991-ben alapított nemzetközi csoport kilenc kelet-európai országban rendelkezik összesen 573 fiókkal, Magyarországon 70-nel. Összesítve 13,9 milliárd eurós mérlegfőösszegével a bankcsoport jelentős szereplő a régióban, legnagyobb hálózata a romániai, míg a magyar és a cseh cég a második, illetve harmadik legnagyobb.