Eddig több mint húszezer család kért gáztámogatást

Vágólapra másolva!
Megyénként átlagosan ezer, Budapestről és Pest megyéből pedig több mint ötezer gáztámogatási kérelem futott be január 17. óta a Magyar Államkincstárhoz.
Vágólapra másolva!

Február 28-áig lehet benyújtani a gáztámogatási kérelmet a Magyar Államkincstárhoz, amely március 31-éig dönt az igényekről. Az államkincstár elnöki titkársága a Független Hírügynökség kérdésére közölte, hogy eddig már több mint húszezer igényt nyújtottak be a nagycsaládosok.

A kormány novemberben jelentette be, hogy sávosan drágul a gáz ára. Az árváltozás 1200 köbméter fölött lép életbe, eddig a szintig a korábbi árak maradnak érvényben. A nagycsaládosokat megillető kedvezményt a három vagy annál több gyermeket nevelő család vagy nevelőszülő veheti igénybe.

A kedvezmény mértéke három gyermekig 200 köbméter/év gyermekenként, a negyedik gyermektől pedig 300 köbméter/év. Az önálló felhasználási hellyel, fogyasztásmérővel rendelkező nagycsaládos háztartás a kedvezményt "természetben" kapja meg, azaz a kedvezményes árú 1200 köbméter fogyasztás növekszik meg a kedvezmény szerinti mennyiséggel. Az önálló számlával, fogyasztásmérővel nem rendelkező lakásokból álló lakóépületben (társasházban) élő nagycsaládos háztartás a támogatást a társasház számlájában érvényesített pénzbeli kedvezmény formájában veheti igénybe.