Huszonegy milliárdra pályázhatnak az északi megyék cégei

Vágólapra másolva!
Március 1-től hat felhívásra pályázhatnak észak-magyarországi vállalkozások az Új Széchenyi-terv keretében, összességében 21 milliárd forint forrásra.
Vágólapra másolva!

Huszonegy milliárd forintra pályázathatnak az Észak-magyarországi Operatív Program keretében a Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyék alkotta régió társaságai, vállalkozói, február közepéig hat pályázati felhívás jelenik meg, ezek az Új Széchenyi Terv három fő kitörési pontjához kapcsolódnak - közölte Becsó Zsolt, a régió fejlesztési tanácsának elnöke miskolci sajtótájékoztatóján.

A hat felhívás az Új Széchenyi Terv 3 fő kitörési pontjához - vállalkozásfejlesztés, közlekedésfejlesztés, Gyógyító Magyarország Egészségipari Program - kapcsolódik. Lehetőség nyílik klaszterek és vállalkozások együttműködéseinek támogatására, turisztikai szolgáltatások fejlesztésére, turisztikai menedzsment szervezetek és rehabilitációs szolgáltatások fejlesztésére, egyes kül- és belterületi utak korszerűsítésére és a kerékpárforgalmi hálózat fejlesztésére. A lehetséges pályázók köre is széles, a különböző konstrukciókra pályázhatnak többek között mikro-, kis- és középvállalkozások, egyesületek, egészségügyi intézmények, önkormányzatok és társulásaik is. A hat új konstrukcióra március 1-től lehet pályázni.

Idén január 14-től indult el az Új Széchenyi Terv 93 pályázattal, 1100 milliárd forint értékben, a program a legfőbb stratégiai irányokat, a vállalkozások-, az egészségipar-, a zöldgazdaság-, a foglalkoztatás-, az otthonteremtés-, a közlekedés- és a tudomány-innováció fejlesztését tűzte ki célul, amelyről itt olvashat részletesen.