Húszezer nagy krómtartalmú babacipőt hív vissza a C&A

Vágólapra másolva!
A német C&A áruházlánc nagy krómtartalma miatt húszezer bőrből készült babatipegőt hív vissza Európa-szerte. A társaság honlapja szerint Magyarországra 582 ilyen cipő került, a visszahívás 356 párat érint.
Vágólapra másolva!

Húszezer magas króm (VI) tartalmú babacipőt hív vissza a Európa-szerte a C&A. A visszahívás Magyarországot is érinti, a társaság honlapja szerint hazánkba 582 ilyen cipő került, a visszahívás 356 párat érint.

A C&A csütörtöki közlése szerint a visszahívás azokra a cipőkre vonatkozik, amelyek 2010 szeptemberétől kerültek forgalomba mind a 18 országban, ahol a C&A-nak áruháza van. Németországban azóta 6300 párat adtak el, és most 1200-at levettek a polcokról.

A német csoport szóvivőjének tájékoztatása szerint a tipegőket alávetették minőségi vizsgálatnak, de nem találtak semmi feltűnőt. Később egy fogyasztóvédelmi magazin által elvégeztetett laborvizsgálat mutatta ki a króm egyik veszélyes formája, a bőrgyártásban használt króm (VI) jelenlétét. A króm (VI) - amely bőrallergiát okozhat - a vállalat közlése szerint valószínűleg az ellenőrzés után, oxidáció révén képződhetett a cipőkben.

A tipegők kilenc euróba kerültek, amit a vállalat visszaad a vevőknek, vagy az üzletben levásárolhatják.