Drágább lesz a Milka csoki

Vágólapra másolva!
További áremelésre készül az amerikai Kraft Foods a nyersanyagok drágulása miatt. A cég közlése szerint az áremelés csak az év második felében várható a nyersanyagok drágulásának ellensúlyozásaként.
Vágólapra másolva!

Újabb áremelést tervez a Milkát, a Tobleronét és a Jacobs kávét is forgalmazó amerikai Kraft Foods. A cég a közelmúltban a legtöbb termékének az árát megemelte Európában és Észak-Amerikában, de pénteki közlése szerint az év második felében a nyersanyagok árának emelkedése miatt újabb áremelések várhatók.

A társaság profitfigyelmezetést is kiadott az idei évre, mert arra számít, hogy az áremelés az olcsóbb termékek felé tereli majd a spórolósabb fogyasztókat. "Az idén inkább az áremelés és nem az eladások mennyiségi bővülése lesz a bevételnövekedés motorja" - fogalmazott Irene Rosenfeld vezérigazgató. Véleménye szerint a fejlett országokban, Észak-Amerikában és Európában egyaránt gyenge lesz a fogyasztói kereslet.

A társaság adózott eredménye csökkent a negyedik negyedévben, 540 millió dollárra az egy évvel korábbi 710 millióról. A bevétel viszont 30 százalékkal 13,7 milliárd dollárra nőtt, főként a brit Cadbury csokoládégyár megvásárlásának köszönhetően.