Véget ért a sztrájk a Coca-Cola legnagyobb dél-amerikai palackozójánál

Vágólapra másolva!
Egy hónap után véget ért a sztrájk az egyik legnagyobb Coca-Cola-palackozónál Venezuelában a cég csütörtöki közleménye szerint.
Vágólapra másolva!

A mexikói Coca-Cola Femsa tulajdonához tartozó venezuelai palackozó üzem dolgozói megállapodtak a vezetéssel és egy kétéves szerződést kötöttek - írta a Wall Street Journal. Ezzel véget ért Dél-Amerika legnagyobb Coca-Cola-palackozójában a közel egy hónapja tartó sztrájk, amelyben 1300 dolgozó vett részt.

A dolgozók a fizetésük közel dupláját szerették volna kapni, ehelyett inkább egy kisebb emelésben, egy egyszeri bónuszban és félévente újabb, 15 százalékos emelésről állapodtak meg. A bérfejlesztési program két évre szól. A Coca-Cola Femsa szerint, amely a több dél- és közép-amerikai országba szállít üdítőitalokat, a termelés közel felét érintette a sztrájk, a pénzügyi kiesésről azonban nem közöltek adatokat.

A bérvitában Hugo Chavez venezuelai elnök is megszólalt, aki szolidaritását fejezte ki a dolgozókkal. Szerinte lehetséges "Coca-Cola nélkül élni", amennyiben a társaság nem követi az alkotmányt és a törvényeket.