A Malév neve is felmerült egy légitársaság lehetséges célpontjai közt

Vágólapra másolva!
A Malév neve is felmerült piaci pletykák közt, mint az IAG légitársaság lehetséges következő célpontja. A fúzióval létrejött óriás egyelőre kisebb céget vásárolhat fel, mielőtt egy nagyobb vállalkozásba kezd, több európai kormány pedig - így a magyar is - szívesen megválna állami légitársaságától.
Vágólapra másolva!

A British Airways és az Iberia légitársaságok összeolvadásából létrejött International Airlines Group (IAG) kisebb európai társaságokat olvaszthat magába, mielőtt újabb nagy fúzióba kezdene - írta a Reuters, amely szerint egy 12 társaságot tartalmazó lista készült az IAG-nál. A kisebb társaságok között a Malév neve is felmerült a piaci pletykák közt.

A Reuters megjegyzi, hogy mivel az amerikai, ausztrál és az európai légügyi gyakorlat nehezíti a belföldi és külföldi (az EU esetében nem tagállami) cégek összeolvadását, ezért az IAG célpontja elsősorban európai társaság lehet.

A Reuters azt írta, hogy a magyar, valamint a portugál, cseh, lengyel kormányok, illetve a skandinávok is nyíltan szeretnék értékesíteni nemzeti légitársaságaikat. Az IAG felvásárlására a portugáloknak van a legnagyobb esélyük a kiépült távolságijárat-rendszerük miatt. Amennyiben viszont a keleti piacok mellett döntene a légióriás, a Finnair és a Malév kerülhet szóba első körben, mivel ezeknek van kiterjedt hálózatuk.