Huszonhét tonna illegális fémet foglalt le az adóhivatal Budapesten

Vágólapra másolva!
Több mint 12 millió forint büntetésre számíthat az a fémkereskedő, aki sem engedéllyel nem rendelkezett, sem a beszerzett fémek eredetét nem tudta igazolni. Az adóhivatal lefoglalta a budapesti telepen talált 27 tonna fémet.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei illegális fémkereskedésre bukkantak Budapesten. Az ingatlan területén a pénzügyőrök egy fém olvasztására alkalmas kohót, több öntőformát, mérleget, sajtológépeket és egyéb, fémöntéshez alkalmazott kézi eszközöket, valamint ólom akkumulátorokat, fémhulladékokat, kerítéselemeket, illetve rendszámtáblákat találtak - írta a NAV.

A hivatal közleménye szerint a tulajdonos nem tudta igazolni az anyagok eredetét, illetve fémkereskedelmi engedéllyel sem rendelkezett. A pénzügyőrök az eljárás során lefoglaltak mintegy 27 ezer kg fémhulladékot, valamint értesítették a területileg illetékes természetvédelmi és vízügyi felügyelőség munkatársait.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az ingatlan tulajdonosa ellen fémkereskedelmi eljárást indított, a bírság várható összege 12,6 millió forint - közölte a hivatal.