Már nem a McDonald's a legnagyobb étteremlánc a világon

McDonald's étterem Móricz Zsigmond körtér
Vágólapra másolva!
A Subway amerikai gyorsétterem-hálózat lett a világ legnagyobb étteremlánca, miután éttermeinek száma 2010 végére túlnőtte a McDonald's hálózatát. A McDonald's szerint ők is tovább növekednek, és a nagyság helyett a minőségre helyezik a hangsúlyt.
Vágólapra másolva!

Átvette a világ legnagyobb étteremláncának helyét a Subway amerikai szendvics-franchise, amely keddi bejelentése szerint immár több étteremmel rendelkezik, mint az eddig világelső McDonald's. A Subway világszerte 33 749 éttermet nyitott 2010 végére, míg a McDonlad's csak 32 737 üzlettel rendelkezik - írja a BBC.

A magántulajdonban lévő, 1965-ben alapított Subway az elmúlt években nagy erőfeszítéseket tett, hogy betörjön a nemzetközi piacra. A szendvicseket árusító lánc jelenleg 95 országban van jelen.

A McDonald's ennél több, 117 országban van jelen, de kevesebb üzlettel: a Subway bejelentésére reagálva a gyorsétteremlánc közölte, hogy a McDonald's éttermeinek száma szintén növekszik, de ők "nem nagyobb, hanem jobb" étteremlánc létrehozására fókuszálnak. A McDonald's jelenleg világszerte 1,7 millió embert foglalkoztat - írja a BBC.

A Subwaynek Magyarországon 12 étterme van, a hazai piacon még mindig a McDonald's a piacvezető, az eddig globális szinten is első gyorsétteremláncnak ugyanis 100 étterme van az országban, amihez 37 McCafé társul.