Tovább halogatják a Malév sorsának rendezését

Vágólapra másolva!
Üzleti terv nélkül működik a Malév Zrt. továbbra is, miután a magyar légitársaság közgyűlése, átdolgozásra visszaadta a tervet.
Vágólapra másolva!

Érdemi döntés nélkül ért véget ismét a Malév Zrt. folytatólagos rendkívüli közgyűlése pénteken, a vagyonkezelő javaslata alapján a közgyűlés a Malév Zrt. 2011. évi üzleti tervének soron kívüli átdolgozását kérte a bizonytalan makrogazdasági kilátások és piaci környezet miatt - áll a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) pénteki közleményében. Az üzleti tervet egy következő rendkívüli közgyűlés tárgyalja majd.

Az üzleti tervnek figyelembe kell vennie a közel-keleti politikai válság miatt bekövetkezett üzemanyagár-változás, továbbá a kormány által meghirdetett Széll Kálmán gazdaságpolitikai terv hatásait. Ennek érdekében az MNV kezdeményezte a társaság igazgatóságától egy újabb rendkívüli közgyűlés összehívását.

A közgyűlés felkérte továbbá a Malév Zrt. igazgatóságát, hogy a társaságcsoport bér- és keresetgazdálkodását vizsgálja felül, és hozza meg a szükséges intézkedéseket a nemzeti fejlesztési miniszter által a többségi állami tulajdonú társaságoknál meghatározott 2011. évi bértömeg-gazdálkodásra vonatkozó irányelvek érvényesítése érdekében - áll a közleményben.