Kényszerű elbocsátások az Opelnél

Vágólapra másolva!
Mintegy 1200 dolgozó elbocsátása várható az Opel bochumi gyárában az üzemi tanács pénteki közlése szerint. A leépítést az anyavállalat, a General Motors szorgalmazza. A háttérben az áll, hogy az eredeti tervekhez képest kevesebben távoztak önként a cégtől.  
Vágólapra másolva!

A 2008 végén súlyos pénzzavarba került Opel talpra állításának egyik feltétele annak idején az volt, hogy Európa-szerte 8300 fős leépítést hajtanak végre, ebből 3900-at Németországban. A bochumi gyárban 1800 munkahely megszüntetését tervezték főként normális fluktuáció révén, ám csak 600 munkahelyet tudtak ilymódon felszámolni, ezért van szükség további leépítésre az üzemi tanács szerint.

Az Opel szóvivője megerősítette a Rheinische Post című lapban megjelent információt azzal a kiegészítéssel, hogy jelenleg folynak a tárgyalások a dolgozókkal a lehetséges megoldásról. Az Opel élére egyébként éppen a napokban neveztek ki új embert a csoport korábbi vezető tervezője, Karl-Friedrich Stracke személyében. Az április 1-jén hivatalba lépő Stracke Nick Reilly utóda lesz. Reilly 2010 elején lett az Opel vezetője, és az volt a legfőbb feladata, hogy talpra állítsa a megrendült vállalatcsoportot. Bár az Opel még mindig veszteséges, de csökken a hiány, és jövőre már nyereséges lehet a cég.