A Camponában is bezárt az Electro World

Vágólapra másolva!
Lejárt az Electro World ötéves bérleti szerződése, ezért bezárja üzletét a nagytétényi Campona Bevásárló- és Szórakoztató Központban, a két fél jelenleg tárgyalást folytat az elektronikai szaküzlet szerződésének meghosszabbításáról - közölte a Campona.
Vágólapra másolva!

Az MTI korábbi híre szerint az Electro World a Camponában lévő áruházat - a budakalászi és a Nyíregyházán lévő áruházhoz hasonlóan - a kedvezőtlen bérleti feltételek miatt zárta be. Erről korábbi cikkünkben itt olvashat. A cég közvetve részben magyar magánszemélyek tulajdonában van, akik 2009 májusában vásárolták meg a londoni tőzsdén jegyzett Dixons Group International-től az Electro World-öt. A cég az utolsó lezárt üzleti évét 3,75 milliárd forint veszteséggel zárta. Az új tulajdonos egy év alatt 3 milliárd forinttal mérsékelte az üzemi szintű veszteséget.

A korábbi veszteségek egyik forrása a beszerzés volt, ezért Csehországból Magyarországra helyezték át a beszerzés központját. Az idén már 100 százalékban belföldi beszállítókkal dolgozik a társaság a külföldiek helyett. A másik veszteségforrás a régi áruházak rossz bérleti kondíciója. A kedvezőtlen feltételekkel megkötött bérleti szerződések és a túlméretezett, 5500-6000 négyzetméter területű áruházak versenyhátrányt jelentenek az Electro World számára.

A társaság még az idén szeretné újra tárgyalni a bérleti szerződéseket, mert csak új bérleti feltételek mellett lehetnek nyereségesek az áruházak. Ez a feltétele annak, hogy az Electro World hosszútávon meghatározó munkaadó és piaci szereplő lehessen.