Idén 250 munknélkülinek nyújt képzést és biztosít állást a Hankook

Vágólapra másolva!
A Hankook autógumigyártó magyarországi gyárában az utóbbi másfél évben félezer korábbi munkanélküli kapott állást, az idén pedig további 250 állástalan kezdhet dolgozni az üzemben, miután megkapta a szakképzést.
Vágólapra másolva!

Másfél év alatt 500 regisztrált munkanélküli szerzett szakmát a Hankook Tire Magyarország Kft. segítségével, s kapott munkahelyet a cégnél; az ötszázadik oklevelet hétfőn adta át Kim Yong Hak, a cég általános ügyvezető igazgató-helyettese a szakképzést kitűnő eredménnyel befejezett Kubina Istvánnak - közölte az MTI-vel a vállalat kommunikációs menedzsere, Roy Katalin.

A rácalmási gumiabroncsgyártó cég 2009 augusztusában kezdte el az Országos Képzési Jegyzékben is szereplő abroncsgyártó képzést, a regionális munkaügyi központokkal és a dunaújvárosi Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskolával együttműködve. Azóta 20 csoportban, havonta 4 párhuzamosan futó kurzusban, több mint félezer, húszas, harmincas éveiben járó, regisztrált munkanélküli vett részt a tanfolyamon, kapott oklevelet és állást a Hankook Kft.-nél.

Az idén további 250 munkanélkülinek kínál képzési lehetőséget, valamint a tanfolyam sikeres befejezését követően munkát a cég, amelynek gyárában jelenleg 1700-nál többen dolgoznak, s naponta 17 ezernél több gumiabroncs készül. A termelést négy évvel ezelőtt megkezdő üzemben 2009-ben elindult a gyárbővítés, ennek eredményeként 2011 második felétől 1900-ra nő a dolgozók száma, és évi 10 millió abroncsot fog előállítani a gyár.