A Bertelsmann megvenné a Warner Musicot egy német lap szerint

2011.03.30. 16:14

Legalább két és fél milliárd dollárt kínálna az amerikai Warner Music zenekiadó vállalatért a német Bertelsmann médiakonszern - állítja a Handelsblatt nevű lap. A Bertelsmann érdekeltségébe tartozik a magyar RTL Klub is.

Több milliárd dollárért megvenné a Bertelsmann a Warner Music hanglemezkiadót - írta szerdai számában a Handelsblatt a tárgyalásokat ismerő forrásokra hivatkozva. Az értesülés szerint Európa legnagyobb médiacsoportja a Kohlberg, Kravis and Roberts (KKR) befektetési csoporttal közösen 2,5-3 milliárd dollárt fizetne a kiadóért. A lap információját a Bertelsmann-nál spekulációnak minősítették, és nem kommentálták.

Idén januárban derült ki, hogy eladó a Warner Music, melynek részvényei részben az elnök-vezérigazgató, Edgar Bronfman által képviselt befektetési csoport kezében vannak (a többi Warner-papír a New York-i tőzsdén forog). A Handelsblatt értesülése szerint már zajlik a könyvvizsgálat az amerikai vállalatnál, és a következő napokban a potenciális vásárlók felkutatásával megbízott Goldman Sachs bevonásával New Yorkban tárgyalások kezdődnek a Warner Music képviselőivel.

A Warner Music Group tavaly 3 milliárd dolláros forgalmat bonyolított le, ezzel a világ harmadik legnagyobb zenei kiadója volt. A Bertelsmann a KKR társasággal közösen már régóta érdeklődik egy zenekiadó megvásárlása iránt, legutóbb kedden, a csoport tavalyi eredményeinek ismertetésekor jelezte az igazgatóság elnöke, hogy erősíteni akarnak a lemezkiadásban.

A Bertelsmann egyebek mellett a luxemburgi székhelyű RTL Group többségi tulajdonosa, amely a magyar RTL Klub tévécsatorna legnagyobb tulajdonosa.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK